欢迎您,请登录 或注册
设为首页 | 点击收藏 | 咨询热线:QQ:1464534191 
报考
辅导
试题
网校
面授
    您现在的位置:31省市学位英语网>>天津>>完型填空
2014年天津学位英语试题:阅读理解强化训2
2013-04-21 07:55     来源:31省市学位英语网  [ ]

Passage Three
Questions 31 to 35 are based on the following passage.
“... We are not about to enter the Information Age but instead are rather well into it.” Present predictions are that by 1990, about thirty million jobs in the United States, or about thirty percent of the job market, will be computer-related. In 1980, only twenty-one percent of all United States high schools owned one or more computers for student use. In the fall of 1985, a new survey revealed that half of United States secondary schools have fifteen or more computers for student use. And now educational experts, administrators, and even the general public are demanding that all students become “computer literate (慢点…的).” “By the year 2000 knowledge of computers will be necessary in over eighty percent of all occupations. Soon those people not educated in computer use will be compared to those who are print illiterate today.”
What is “computer literacy”? The term itself seems to imply soon extent of “knowing” about computers, but knowing what. The current opinion seems to be that this should include a general knowledge of what computers are, plus a little of their history and something of how they operate.
Therefore, it is vital that educators everywhere take a careful look not only at what is being done, but also at what should be done in the field of computer education. Today most adults are capable of utilizing a motor vehicle without the slightest knowledge of how the internal-combustion engine works. We effectively use all types of electrical equipment without being able to tell their histories or to explain how they work. Business people for years have made good use of typewriters and adding machines, yet few have ever known how to repair them. Why, then, attempt to teach computers by teaching how or why they work?
Rather, we first must concentrate on teaching the effective use of the computer as the tool is.
“Knowing how to use a computer is what’s going to be important, we don’t talk about ‘automobile literacy’. We just get in our cars and drive them.”
31. In 1990, the number of jobs having nothing to do with computers in the United States will be reduced to ________.
A) 79 million
B) 30 million
C) 70 million
D) 100 million
32. The expression “Print illiterate” (Para. 1, Line 16) refers to ________.
A) one who has never learnt printing
B) one who is not computer literate
C) one who has never learnt to read
D) one who is not able to use a typewriter
33. The first paragraph is mainly about ________.
A) recent predictions of computer-related jobs
B) the wide use of computers in schools
C) the urgency of computer education
D) public interest in computers
34. According to the author, the effective way to spread the use of computers is to teach ________.
A) what computers are
B) how to use computers
C) where computers can be used
D) how computers work
35. Which of the following statements is FALSE?
A) What to teach about computers should be reconsidered.
B) Those who are not educated in computer use will find it difficult to get a job.
C) Human society has already entered the Information Age.
D) Those who want to use computers should know how computers operate.
Passage Four
Questions 36 to 40 are based on the following passage.
Editor:
While a new school term is about to begin, perhaps we should reconsider the matter of examinations. In July, two writers (Letters to the Editor) praised the cancellation of exams because they believe “tests don’t tell the whole story.”
As a teacher who has worked in four countries, I have had the experience that a student who earns good marks is generally a good student, and that a student’s final mark in a subject is usually a grade average of the year’s work. Of course there are exceptions, but they do not have the frequency that would give an unfair picture of a student’s ability.
The simple fact is that proper class work, diligent exam studies and good marks are almost certain indicators of a student’s future performance. The opposite, almost certainly, incompetence.
There is no acceptable substitute for competition and examination of quality. How can teachers and future officials determine what a student has learned and remembered? Should we simply take the student word for it? Any institution that “liberates” students from fair and formal exams is misguided, if not ignorant. And surely the “graduates” of such institutions will lack trustworthiness, not to mention being rejected by foreign universities for graduate or other studies.
When all is said and done, I sense that a fear of failure and a fear of unpleasant comparison with others is at the bottom of most ban-exams (废除考试) talk. Excellence and quality fear nothing. On the contrary, they seek competition and desire the satisfaction of being the best.
36. Which of the following will the author of this passage probably agree with?
A) Tests are not effective in measuring the students’ abilities.
B) Tests are an effective measure of the students’ abilities.
C) Tests can only measure some of the students’ abilities.
D) Tests may not be useful for measuring students’ abilities.
37. The two writers mentioned in the first paragraph ________.
A) opposed judging students by the results of exams
B) must have proposed other ways of testing students
C) regarded exams as a way of punishing students
D) seem to be worried about the poor marks of their students
38. According to the letter, a student’s final mark ________.
A) is often encouraging
B) often gives a fair picture of the year’s work
C) often proves unreliable
D) often tells whether he likes the subject of not
39. If a student graduated from a university which does not require exams he would ________.
A) have to continue his studies
B) have a feeling of failure
C) be incompetent
D) not be admitted by foreign institutions
40. According to the letter, those who dislike the idea of examinations are probably afraid of ________.
A) competing with other students
B) being graded unfairly
C) working too hard
D) being dismissed from school

31.  C

32.  C

33.  C

34.  B

35.  D

36.  B

37.  A

38.  B

39.  D

40.  A

天津学位英语网络辅导方案
辅导班次学习内容主讲教师课时原价优惠价试听报名
精讲班
查看详情》
韩丽 李海洋
60
¥450
¥198
报名
强化班答题技巧讲解
查看详情》
韩丽 李海洋
20
¥260
¥98
报名
相关文章
网络课堂MORE>
强化班
报名
精讲班
报名
网校名师MORE>
天津学位英语专家,讲授天津学位英语10余年,出版学位英语相关图书20余本。熟悉考试规律,重视答题技巧和答题方法的讲解,教学目标是能够... 详细信息
考试用书MORE>
学员心声MORE>
历时将近两个月的时间终于通过了学位英语考试,在备考的过程中遇到了无数的困难和障碍,都在网校的同学和老师的帮助下度过了。谢谢了!
参加了学位英语网的课程之后,主要是学到了解决问题的方法,不用再死背单词,这是我感到最欣慰的事情!
感谢31省市学位英语网,高效的学习方法,最新的学习资料,最顶尖的教学团队,合理的学习安排和人性的管理!
友情链接: