欢迎您,请登录 或注册
设为首页 | 点击收藏 | 咨询热线:QQ:1464534191 
报考
辅导
试题
网校
面授
    您现在的位置:31省市学位英语网>>北京>>备考经验
北京学位英语考试考前模拟试题一
2014-04-17 15:15     来源:31省市学位英语网  [ ]

 

北京学位英语考试考前模拟试题一

 

Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choi

    Nonverbal (非语言的) communication has to do with gestures, movements and closeness of two people when they are talking.  The scientists say that those gestures, movements and so on have meaning which words do not carry.

    For example, the body distance between two speakers can be important. North Americans often complain that South Americans are unfriendly because they tend to stand close to the North American when speaking, while the South American often considers the North American to be "cold" or "distant" because he keeps a greater distance between himself and the person he is speaking to . The "eye contact" provides another example of what we are calling nonverbal communication. Scientists have observed that there is more eye contact between people who like each other than there is between people who don''t like each other. The length of time that the person whom you are speaking to looks at your eyes indicates the amount of interest he has in the things you are talking about.

    On the other hand, too long a gaze can make people uncomfortable. The eyes apparently play a great part in nonverbal communication. Genuine warmth or interest, shyness or confidence can often be seen in the eyes. We do not always consider a smile to be a sign of friendliness. Someone who is always smiling, and with little apparent reasons, often makes us uneasy.

 

 

1. According to the passage, nonverbal communication_________.

A is a method often used by people who cannot speak

B can tell something that words cannot

C can be used to talk with people who cannot bear

D is less used than words

答案:B

 

本题主要考查的是考生对文章定义的理解把握。即第一段“Nonverbal(非语言的)communication has to do with gesturesmovements and closeness of two people when they are talkingThe scientists say that those gesturesmovements and so on have meaning which words do not carry.”ACD选项不符合题意,文章中找不到依据。只有B选项是根据以上划线部分直接选出的。

 

2. The South American_________.

A tends to keep a distance between himself and the person he is speaking to

B usually stands close to the person he is talking to

C is often unfriendly when spoken to

D is often cold and distant when speaking

 

答案:B

 

本题主要考查的是考生对细节的把握。文章的第二段讲道South American的部分,“North Americans often complain that South Americans are unfriendly because they tend to stand close to the North American when speaking,”我们可以看出,“北美人抱怨南美人不友好”,但事实上并不是南美人不友好。因此C选项不符合题意。“南美人和人谈话的时候总和对方站的很近”,因此B选项正确。AD选项是混淆选项,实际是北美人的特点。

 

3. Which of the following is NOT true?

A Less eye contact suggests distance in relation.

B The longer one looks at you, the more interest he has in you.

C There is more eye contact between people who like each other.

D Shorter eye contact shows more interest in what one is talking about.

 

答案:D

 

本题考查的是考生对文章重点句子的把握。“Scientists have observed that there is more eye contact between people who like each other than there is between people who don't like each other.”彼此喜欢的人之间的眼神交流远比彼此之间没有好感的人要多。因此我们可以推出选项c是正确的。“The length of time that the person whom you are speaking to looks at your eyes indicates the amount of interest he has in the things you are talking about.”你说话对方看你眼睛的时间长短可以表示出他对你说话感兴趣的程度。因此,AB选项都是正确的。D选项错误,越短的眼神交流说明对说话人越感兴趣,明显是与原文不符的。

 

4. Too long a-gaze_________.

A may upset people being looked at

B shows one's great confidence

C indicates one's interest in the talk

D tells you how friendly one is

 

答案:A

 

本题考查的是考生对具体细节的理解。“too long a gaze can make people uncomfortable”长时间盯着别人看会让人很不安。因此选项应该是ABCD选项文章中均未提到。

 

5. Constant smiling without apparent reason_________.

A is a sign of one's friendliness

B is a sign of one's unfriendliness

C makes people feel happy

D makes people feel uncomfortable

 

答案:D

 

本题考查的也是考生对具体细节的理解。“Someone who is always smilingand with little apparent reasonsoften makes us uneasy.”如果一个人老是笑,而且是没有具体原因,这也会使人感到很不安。因此D选项正确。其余不符合题意。

    In the United States, 30 percent of the adult population has a "weight problem". To many people, the cause is obvious: they eat too much. But scientific evidence does little to support this idea. Going back to the America of the 1910s, we find that people were thinner than today, yet they ate more food. In those days people worked harder physically, walked more, used machines much less and didn''t watch television.

    Several modern studies, moreover, have shown that fatter people do not eat more on the average than thinner people. In fact, some investigations, such as the 1979 study of 3,545 London office workers, report that, on balance, fat people eat less than slimmer people.

    Studies show that slim people are more active than fat people. A study by a research group at Stanford University School of Medicine found the following interesting facts:

    The more the men ran, the more body fat they lost.

    The more they ran, the greater amount of food they ate.

    Thus, those who ran the most ate the most, yet lost the greatest amount of body fat.

 

 

6. The physical problem that many adult Americans have is that_________.

A they are too slim

B they work too hard

C they are too fat

D they lose too much body fat

 

答案:C

 

本题考查的是考生对细节的把握。答案在第一段第一句话:“In the United States30 percent of the adult population has a weight problem’.(在美国,30%的成年人都有体重问题。)”因此许多美国成年人的身体问题是他们太胖了,C为正确答案。

 

7. According to the article, given 500 adult Americans,_________ people will have a "weight problem."

A 30

B 50

C 100

D 150

 

 

答案:D

 

本题考查的是考生对细节的把握。答案也在第一段第一句话:“In the United States30 percent of the adult population has a weight problem(在美国,30%的成年人都有体重问题。)”因此,如果有500 adult,那么150人就会有体重问题。D为正确答案。

 

8. Is there any scientific evidence to support that eating too much is the cause of a "weight problem?"

A Yes, there is plenty of evidence.

B Of course, there is some evidence to show this is true.

C There is hardly any scientific evidence to support this.

D We don't know because the information is not given.

 

答案:C

 

本题考查的是考生对细节的把握。答案在第一段第三句话:“But scientific evidence does little to support this ideas(但是几乎没有任何科学依据证明这一点。)C为正确答案。

 

9. In comparison with the adult American population today, the Americans of the 1910s_________.

A ate more food and had more physical activities

B ate less food but had more activities

C ate less food and had less physical exercise

D had more weight problems

 

答案:A

 

本题考查的是考生对细节的把握。答案在第一段:“Going back to the America of the 1910swe find that people were thinner than todayyet they ate more foodIn those days people worked harder physicallywalked moreused machines much less and didn't watch television(回顾二十世纪初,那时的人比现在瘦,然而却吃得多。那时候,他们工作比现在辛苦.走路比现在多,使用机器比现在少,也不看电视),因此那时的人比现在吃得多,活动多。这句话符合题的意思,A为正确答案。

 

10. Modern scientific researches have reported to us that_________.

A fat people eat less food and are less active

B fat people eat more food than slim people and are more active

C fat people eat more food than slim people but are less active

D thin people run less, but have greater increase in food intake

 

答案:A

 

本题考查的是考生对细节的把握。答案在第二段和第三段:“Several modern studiesmoreoverhave shown that fatter people do not eat more on the average than thinner peopleSlim people are more active than fat people(有些现代科学进一步研究证明:胖人不如瘦人吃得多,瘦人比胖人活动多。)”因此,胖人吃得少,活动少。这句话符合题意。A为正确答案。

    Many a young person tells me he wants to be a writer. I always encourage such people, but I also explain that there''s a big difference between "being a writer" and writing. In most cases these individuals are dreaming of wealth and fame, not the long hour alone at a typewriter. "You''ve got to want to write," I say to them, "not want to be a writer".

    The reality is that writing is a lonely, private and poor-paying affair. For every writer kissed by fortune there are thousands more whose longing is never rewarded. When I left a 20-year career in the U.S. Coast Guard to become a freelance(自由栏目 )writer, I had no prospects at all. What I did have was a friend who found me my room in a New York apartment building. It didn''t even matter that it was cold and had no bathroom. I immediately bought a used manual typewriter and felt like a genuine writer.

    After a year or so, however, I still hadn''t gotten a break and began to doubt myself. It was so hard to sell a story that I barely made enough to eat. But I knew I wanted to write, I had dreamed about it for years. I wasn''t going to be one of those people who die wondering: What if ? I would keep putting my dream to the test even though it meant living with uncertainty and fear of failure. This is the shadowland of hope, and anyone with a dream must learn to live there.

 

 

11. The passage is meant to______.

A warn young people of the hardships that a successful writer has to experience

B advise young people to give up their idea of becoming a professional writer

C show young people it's unrealistic for a writer to pursue wealth and fame

D encourage young people to pursue a writing career

 

答案:A

 

这道题考察考生对文章的整体把握能力。作者在开头便点明写作和成为作家是不同的,指出 很多年轻人的想法是不成熟的。接下来又以亲身经历说明成为作家的艰辛。

 

12. What can be concluded from the passage?

A Genuine writers often find their work interesting and rewarding.

B A writer's success depends on luck rather than on efforts.

C Famous writers usually live in poverty and isolation.

D The chances for writer to become successful are small

 

答案:D

 

一个作家成功的比率是非常小的。在文章的第二段中提到For every writer kissed by fortune there are thousands more whose longing is never rewarded.虽然有一些可以得到财富,但上千的作家的努力却得不到回报。说明作家成功是非常困难的。

 

13. Why did the author begin to doubt himself after the first year of his writing career?

A He wasn't able to produce a single book.

B He hadn't seen aching for the better.

C He wasn't able to have a rest for a whole year.

D He though that he lacked imagination.

 

答案:B

 

作者在从事写作的第一年怀疑自己是应为他没有看到情况比一开始有所好转。

 

14. …people who die wondering: What if ?(Para-3) refers to "those_____".

A who think too much of the dark side of life

B who regret giving up their career halfway

C who think a lot without making a decision

D who are full of imagination even upon death

 

答案:C

 

因为这些人总去问what if,说明他们总是犹豫不决,对自己的未来举棋不定,做不出最终决定。

 

15. Shadowland in the last sentence refers to_____.

A the wonderland on often dreams about

B the bright future that one is looking forward to

C the state of uncertainty before one's final goal is reached

D a world that exists only in one's imagination

 

答案:C

 

这道题考察对词汇的理解。shadowland是指一种在目标实现前的不确定状态。

Part II Vocabulary and Structure (30%) Directions: In this part, there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding lett

16. _________in a company, Miss Li will become a famous pop singer.

 

A It is an employee that

B She was an employee

C An employee before

D Once an employee

 

答案:D

 

非谓语动词作状语,主句的主语也是状语的主语,所以不能用AB。选项C的意思与句意不符。

17. Do not trust such men________ often like to praise you to your face.

  A who

B that

C as

D they

 

 

答案:A

 

定语从句的引导词。定语从句修饰的词是men,当然用who来引导。不要相信那些总是当面奉承你的人。

18. ________is known to all, too much smoking will cause lung cancer.

  A That

B It

C As

D What

 

 

答案:C

 

as在此处做代词用,指代“too much smoking will cause lung cancer.”[译文]众所周知,过量吸烟将易得肺癌。

19. —"When are you going to visit your uncle in Chicago?"        —"As soon as_____ our work for tomorrow. "

  A we're complete

B we'd complete

C we'll complete

D we complete

 

 

答案:D

 

时态用法。As soon as一……就……,其引导的从句中用一般现在时表将来,如:I'll call you as soon as I get home.我一到家就给你打电话。[译文]你们准备何时去芝加哥看你叔叔?干完明天的活就走。

20. _______purpose did you say their team would beat ours ?

  A For which

B What

C For what

D Which

 

 

答案:C

 

for purpose表示以什么为目的。这句话的意思是:你是出于什么目的说他们队会打败我们队?

21. I_________ my wallet when I was shopping in the store.

 

A must have dropped

B should have dropped

C could drop

D ought to have dropped

 

答案:A

 

本题考查情态动词表推测的用法,Must have done表示对过去情况的肯定推测。题意为我一定是在逛街的时候把钱包丢了,所以应选A

22. But for my classmates'' help, I________ the work in time.

 

A did not finish

B could not finish

C will not finish

D would not have finished

 

答案:D

 

虚拟语气。表示与过去事实相反,主句结构为:shouldwould+have+过去分词。如果没有我同学的帮助,我不可能及时完成任务。

23. Let''s start working on the project,_________?

  A shall we

B will we

C don't we

D aren't we

 

 

答案:A

 

前面的句子用let's后面就用shall we,反意疑问句的特例,需记住。

24. _________a teacher, one must first be a pupil.

  A Being

B Having been

C To be

D To have been

 

 

答案:C

 

这句话强调的是目的to就表示目的,意思是要想成为一名老师,首先必须是一个学生。A选项表示已经是一位老师。

25. With all this work on hand, she_________ to the dance party last night.

  A oughtn't to go

B hadn't gone

C shouldn't have gone

D mustn't have gone

 

 

答案:C

 

原句意思“她手头还有这么多工作,昨晚本不应去参加舞会”,对过去情况的虚拟用“should have done”结构。

26. This morning Jack came to school late_________.

  A than usual

B as usual

C like usual

D like usually

 

 

答案:B

 

as usual为“像往常一样”,考查固定用法。

27. He_________ when the bus came to a sudden stop.

 

A was almost hurt

B was almost to hurt himself

C was almost hurt himself

D was almost hurting himself

 

答案:A

 

本题考查的是被动语态。Hurt作受伤讲时必须和be动词连用,后面不能加其他宾语;而作动词疼痛时则为不及物动词,不能与be动词同时出现。

28. Don''t forget to write to me, ________?

  A will you

B didn't you

C are you

D don't you

 

 

答案:A

 

反意疑问句。当陈述部分为祈使句时,不管肯定还是否定,提问部分均用will you。如:Open the doorwill you?别忘了写信给我,好吗?

29. The boat will not arrive________ forty-four hours.

  A in

B at

C for

D by

 

 

答案:A

 

介词的用法。在一般将来时中,表示一段时间之后,不用after,而用in。如:The film will begin in 10 minutes.电影10分钟后开映。[译文]船将在44小时后到达。

30. Beijing is well_________ its beautiful scenery and the Great Wall.

  A known as

B known to

C known about

D known for

 

 

答案:D

 

本题考查的是Be well known for:因…而闻名。Be known to sb,为…熟知;be known as作为…而闻名。这句是说北京因风景美丽和长城而闻名,故选D

31. It turned out that the man was an excellent policeman working in New York,_____ had contributed a lot to the case.

  A that

B which

C who

D where

 

 

答案:C

 

此题考查的是非限定性定语从句,表示对前面句子的补充说明。Who指代前面的policeman,这句话的意思为;原来那人是在纽约工作的优秀警察,他为这个案子贡献很多。

32. It is certain that he will______ his business to his son when he gets old.

  A take over

B think over

C hand over

D go over

 

 

答案:C

 

此题考查的也是动词短语的辨析。A接收,接管;B认真考虑;C转交;D复习。根据题意应该是他将生意转交给儿子,故选C

33. Do you think Tommy is________ the truth?

  A saying

B speaking

C telling

D talking

 

 

答案:C

 

动词用法。tell the truth说实话。如:How do we know you're telling the truth?我们怎么知道你说的是真的?你认为汤姆在说真话吗?

34. I meant_________ you , but I''m afraid I forgot.

  A ringing

B being ringing

C to ringing

D to ring

 

 

答案:D

 

这句的意思是,我本要给你打电话呢,meant to do sth表示本来要做某事。

35. The news quickly spread through the village_________ the war had ended.

  A which

B what

C that

D where

 

 

答案:C

 

that引导一个同位语从句,that the war had endednews的同位语,说明news的内容。

36. We''ve_________ paper and ink. Ask Mrs. Edward to lend us some.

  A run away with

B run out of

C run off

D run down

 

 

答案:B

 

本题考查run的有关短语。run away with sb私奔;run out of sth,用完;run off,逃跑,流掉;run down流下,停止。结合题意,我们已经用完了纸和墨,所以要向别人再借一些,因此选B

37. They couldn''t________ him of his mistake.

  A advise

B convince

C persuade

D believe

 

 

答案:B

 

短语搭配。convince sbof sth.使某人相信,如:The officials were eager to convince us of the safety of the nuclear reactors.这些官员极力让我们相信核反应堆是安全的。advise sbof sth.告诉某人某事,如:We'll advise you of any changes in the delivery dates.出发日期有任何变化的话我们会马上告诉你。persuade sbof sth.使某人相信,如:Lucy must persuade the jury of her innocence.露西必须要让陪审团相信她是无辜的。persuade偏重于从情感上打动别人,以情动人;convince指用议论、事实、证据等令人信服,以理服人。因此B最合题意。[译文]他们无法使他认识到自己的错误。

38. I don''t think it advisable that Tom_________ to the job since he has no experience.

  A be assigned

B is assigned

C will be assigned

D has been assigned

 

 

答案:A

 

it advisable that……”从句虚拟语气“should do should可省略。

39. The goods_________ when we arrived at the airport.

 

A were just unloading

B were just been unloading

C had just unloaded

D were just being unloaded

 

答案:D

 

时间从句是过去发生的时间,首先确定主句肯定是过去时态;又因为货物应该是被卸,所以用被动语态。只有D符合语法结构。

40. I can''t find the recorder in the room. It________ by somebody.

 

A must have taken

B may have taken

C may have been taken

D should have been taken

 

答案:A

 

must+have+过去分词表对过去事情的猜测,如:It must have rained yesterdayfor the road is all wet.昨天肯定下雨了,因为路面全湿了。[译文]我没有在房间里找到录音机,肯定是有人拿走了。

41. In winter, animals have a hard time________ anything to eat.

  A to find

B to finding

C to find out

D finding

 

 

答案:D

 

习惯用法。have a hard time doing sth.使某人做某事很难,如:You'll have a hard time proving that.你将很难证明那件事。[译文]冬天里动物觅食很困难。

42. ——_________does Mr. Johnson go to London on business?   ——At least once a month.

  A How many

B How long

C How often

D How

 

 

答案:C

 

本题考查的是疑问词的选择。根据回答:至少一个月一次,所以问题应该是MrJohnson多长时问去一次伦敦出差?A:多少;B:多久;C:多久一次。

43. Because of many mistakes, she was made_________ these letters again.

  A type

B to typing

C typed

D to type

 

 

答案:D

 

这里是固定用法,be made to do“被强制/被要求做…”。

44. I am considering________ my job as I''m not getting on well with my boss.

  A changing

B to change

C changed

D to be changed

 

 

答案:A

 

动词用法。consider doing sth.考虑做某事,如:Have you considered getting a new car?因为我和老板不和,我正考虑跳槽。

45. _________Japanese, she has to study another foreign language.

  A Except

B Except for

C In addition to

D Beside

 

 

答案:C

 

根据标点符号,选项ABD后面都接句子,只有C可以接短语。

Part III Identification (10%) Directions: Each of the following sentences has four underlined parts marked A, B, C and D. Identify the one that is not correct. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the cente

46. The way (which) the different kinds of rock (lie on) (one another) helps to tell the story (of long ago).

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:D

 

应去掉ofLong ago为时间副词,可直接作后置定语,不用加介词。

47. (It is very) important that the students'' voice (is heard) by the (authorities) of (all our) schools.

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:B

 

应改为be heardimportant后面的从句中要用虚拟语气should+动词原型,should可以省略。

48. The (director) and (manager) of the department (are) very strict (with) the employees.

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:C

 

应改为is主语是“董事兼经理”,是一个人,故谓语应用单数。

49. Mara Dona will (face) a possible prison term (if) (finding) guilty (on) the shooting charges.

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:C

 

应改为foundif(he was)found guilty,“被发现有罪”。

50. (Red and green) light, (if mixing) (in) the right proportion, (will give) us yellow.

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:B

 

应改为if mixed。主语和谓语之间是被动关系,因此改为mixed[译文]如果把红光与绿光以适当比例混合,就会得到黄色的光。

51. (Arriving) for the lecture early (is better than) (to take) the chance of (being late).

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:C

 

改为takingthan是连词,连接的并列成分形式应一致。听讲座时,早点到总比迟到强。

52. He (didn''t dare) (to leave) the house (for fear) someone would (recognize him) soon.

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:C

 

应改为for fear that。此处that引导的是同位语从句,所以不可省略。

53. (It was) (in this school) (where) he had studied (for four years).

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:C

 

应改为thatIt isthat…强调句用that连接。

54. Jane had (a great deal of) trouble (to concentrate on) her study (because of) the noise in (the next) room.

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:B

 

应改为concentrating onHave trouble doing sth,做…有困难。

55. (Collecting) toy cars as a hobby (becomes) (increasingly) popular during the (past) fifty years.

  A A

B B

C C

D D

 

 

答案:B

 

应改为has become.在过去的五十年中应该用现在完成时态。

Part IV Cloze (10%) Directions: There are 20 blanks in the following passage, and for each blank there are 4 choices marked A, B, C and D at the end of the passage. You should choose ONE answer that best fit into the passage. Then mark the correspondi

    What do we mean by a perfect English pronunciation? In one B1 there are many different kinds of English as there are speakers of it. B2 two speakers in exactly the same B3 . We can always hear differences B4 them, and the pronunciation of English B5 a great deal in different geographical B6 How do we decide what sort of English to use as a B7 ? This is not a question that can be B8 in the same way for all foreign learners of English. B9 you live in a part of the world B10 India or west Africa, where there is a long B11 of speaking English for general communication purpose, you should B12 to acquire a good variety of the pronunciation of this area. It would be B13 in these circumstances to use as model BBC English or B14 of the sort. On the other hand, if you live in a country B15 there is no traditional use of English, you must take B16 your model some form of B17 English pronunciation. It does not B18 very much which form you choose. The most B19 way is to take as your model the sort of English you can B20 most often.

 

56.

A meaning

B sense

C case

D situation

 

.05

答案:B

 

固定搭配。in one sense从某种意义上来说,如:He is right in one sensehut he doesn't know all the facts.从某种意义上来说他是对的,但他并不了解全部情况。

 

57.

A Not

B No

C None

D Nor

 

.05

答案:B

 

全部否定。

 

58.

A type

B form

C sort

D way

 

.05

答案:D

 

固定搭配。in the same way同样的,以同样的方式,如:Emma wondered if he thought of her in the same way that she thought of him.爱玛想知道他是否像自己思念他一样思念自己。

 

59.

A between

B among

C of

D from

 

.05

答案:A

 

介词辨析。前面提到了“no two”,在两者之间我们用between。如:There is a slight difference between the twins.这对双胞胎有一处细微的差别。

 

60.

A changes

B varies

C shifts

D alters

 

.05

答案:B

 

同义词辨析。change可指任何变化,一般指较大的或根本性的变化,如:The rules are not going to change overnight.规则不会一夜之间发生改变。alter则指局部或表面上的变化,其结果并没有变成另外一个事物,如:The plan will alter traffic patterns in the area.这项计划将改变该地区的交通方式。vary则强调改变的多样化,如:The heights of the plants vary from 8 cm to 20 cm.这些植物的高度从8厘米20厘米不等。因此B最合题意。

 

61.

A areas

B parts

C countries

D spaces

 

.05

答案:A

 

习惯用法。geographical area地域。

 

62.

A direction

B guide

C symbol

D model

 

.05

答案:D

 

词义辨析。direction方向;guide指导;symbol标志;model榜样,典范。根据句意,D最合适。此外,我们发现在后文中,该词使用了两次。

 

63.

A given

B responded

C symbol

D answered

 

.05

答案:D

 

习惯用法。answer a question回答问题,此处为被动语态。

 

64.

A Because

B When

C If

D Whether

 

.05

答案:D

 

逻辑关系推理。根据前面的“on the other hand”,可知本空与其为并列关系。在on the other hand后我们很快就找到了答案。

 

65.

A as

B in

C like

D near

 

.05

答案:C

 

该空前后的名词分别为“the world”和“India or West Africa”,可见,后者属于前者的范畴,因此BD首先被排除;其次,在表示举例、列举时,as要与such连用才行,因此C最合题意。

 

66.

A custom

B use

C tradition

D habit

 

.05

答案:C

 

同义词辨析。custom风俗,习俗,一般指整个社会在一段长时间里的习惯行为。如:The guide offers information on local customs.这本旅游指南介绍了当地的风俗。habit通常指单个人的经常的行为,如:Jeff was in the habit of taking a walk after dinner.杰夫养成了饭后散步的习惯。tradition传统,惯例,如:The university has a long tradition of supporting the arts.这所大学有鼓励文科的悠久传统。另外,根据后文提到的“traditional use of English”,也可判断出正确答案。

 

67.

A aim

B propose

C select

D tend

 

.05

答案:A

 

词义辨析。aim to do sth打算,企图做某事,如:We aim to finish by Friday.我们打算星期五完成任务。propose to do sth.打算,计划做某事,如:l don't propose to sell my car.我不打算卖掉我的车。select不能直接与to连用,select sbto do sth.挑选某人去做某事,如:Simon's been selected to go to the conference.西蒙被选派参加这次会议。tend to易于,倾向于,如:People tend to need less sleep as they get older.人上了年纪睡眠时间往往减少。

 

68.

A fashion

B mistake

C nonsense

D possibility

 

.05

答案:B

 

根据句意,前面提到这些地区有说英语的传统,但口音较多,因此在这些地区说标准的BBC英语或其他比较地道的口音是不合时宜的。

 

69.

A everything

B nothing

C anything

D things

 

.05

答案:C

 

根据句意,应该填一个表肯定的不定代词,因此选C

 

70.

A where

B that

C which

D wherever

 

.05

答案:A

 

定语从句。根据前文我们很容易选择出正确答案。

 

71.

A to

B with

C on

D as

 

.05

答案:D

 

从文章的最后一句以及前两句句都能找到答案。

 

72.

A practical

B domestic

C native

D new

 

.05

答案:C

 

地道的发音,此空应填“地道的”,C正确。

 

73.

A care

B affect

C trouble

D matter

 

.05

答案:D

 

习惯用法。It doesn't matter不要紧,没关系,如:It doesn't matter if you turn right or leftboth roads lead to the zoo.你向左或向右都没关系,两条路都通往动物园。

 

74.

A effective

B sensitive

C ordinary

D careful

 

.05

答案:A

 

词义辨析。effective有效的,如:This is an effective way of marketing our education and training system abroad.这是让我们的教育和培训制度走向国外市场的一种有效途径。sensitive敏感的,如:He is very sensitive to wind.他对风很敏感。ordinary普通的;careful仔细的。因此A最合题意。

 

75.

A listen

B hear

C notice

D find

 

.05

答案:B

 

习惯用法。听到某种语言,只能用hearlisten要与to连用才行。

Part V Translation (20%) Section A Directions: In this part, there are five sentences which you should translate into Chinese. These sentences are all taken from the 3 passages you have just read in the part of Reading Comprehension. You can refer ba

76. In the modern technological world the sea offers many resources to help mankind survive.

 

 

答案:在当今科技时代,海洋为人类生存提供了很多资源。

 

 

 

77. Even though a government realizes the importance of a plentiful supply of trees, it is difficult for it to persuade the villagers to see this.

 

 

答案:即使政府意识到提供大量树木的重要性,也很难劝服村民明白这一点。

 

 

 

78. Water is so low in the canals of northern France that waterway traffic is forbidden except on weekends.

 

 

答案:法国北部运河河水的水位是如此之低,以至除周末外,船只禁止航行。

 

 

 

79. Thus, those who ran the most ate the most, yet lost the greatest amount of body fat.

 

 

答案:因此,那些跑得最多的吃得最多,然而减掉的身体脂肪也最多。

 

 

 

80. But if all of them had worked separately and independently without division of labor, they certainly could not have made twenty pins in a day and not even one.

 

 

答案:但是,如果所有人不分工,只是各自做各自的,一天之内绝不可能生产出12重的钉子,甚至连1重的钉子也生产不出来。

 

 

 

81. 在教育孩子方面,表扬比批评有效得多。

 

 

答案:In terms of educating childrenpraises work better than criticism

 

 

 

82. 这个问题不像我们最初想象的那么复杂。

 

 

答案:This issue is not as complicated as I imaged at first.

 

 

 

83. 无论多么困难,我也不会失去信心。

 

 

答案:No matter how difficult it is, I will never lose my faith.

 

 

 

84. 正是那棵树在洪水中救了他们的命。

 

 

答案:it was that tree that saved their lives in the flood

 

 

 

85. 物体离我们越远,看起来就越小。

 

 

答案:The farther an object is away from us, the smaller it looks.

 

北京学位英语网络辅导方案
辅导班次学习内容主讲教师课时原价优惠价试听报名
精讲班知识点精讲
查看详情》
韩丽 李海洋
60
¥450
¥198
报名
强化班答题技巧讲解
查看详情》
韩丽 王海洋
17
¥260
¥98
报名
相关文章
网络课堂MORE>
强化班
报名
精讲班
报名
网校名师MORE>
北京学位英语专家,教授学位英语10年,出版学位英语及四六级考试辅导图书20余本。熟悉考试规律,重视答题技巧的讲解。独创简单易学的授课... 详细信息
考试用书MORE>
学员心声MORE>
历时将近两个月的时间终于通过了学位英语考试,在备考的过程中遇到了无数的困难和障碍,都在网校的同学和老师的帮助下度过了。谢谢了!
参加了学位英语网的课程之后,主要是学到了解决问题的方法,不用再死背单词,这是我感到最欣慰的事情!
感谢31省市学位英语网,高效的学习方法,最新的学习资料,最顶尖的教学团队,合理的学习安排和人性的管理!
友情链接: