欢迎您,请登录 或注册
设为首页 | 点击收藏 | 咨询热线:QQ:1464534191 
报考
辅导
试题
网校
面授
    您现在的位置:31省市学位英语网>>天津>>阅读理解
2015年天津自考学位英语考试复习资料:阅读理解
2015-09-25 17:12     来源:31省市学位英语网编辑整理  [ ]

Passage 4

Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes into contact with them. Their values this can’t be repeated too often are not necessarily our values. Physical comfort, cleanness and order are not necessarily the most important things. The social services from time to time find themselves faced with a flat with decaying(腐烂) food covered by small worms, and an old person lying alone on bed, taking no notice of the worms. But is it interfering with personal freedom to insist that they go to live with some of their relatives so that they might be taken better care of? Some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old.

Indeed the old can be easily hurt or harmed. The body is like a car. It needs more mechanical maintenance as it gets older. You can carry this comparison right through to the provision of spare parts. But never forget that such operations are painful experiences, however good the results. And at what point should you cease to treat the old body? Is it morally right to try to push off death by continuing the development of drugs to excite the forgetful old mind and to make the old body active, knowing that it is designed to die? You cannot ask doctors or scientists to decide, because so long as they can see the technical opportunities, they will feel bound to give them a try, on the principle that while there’s life, there’s hope.

When you talk to the old people, however, you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on your ability to have fun.

 

1. It is implied in Paragraph 1 that ______.

   A. very old people enjoy living with their relatives

   B. social services have nothing to do with very old people

   C. very old people would like to live alone so that they can have more personal freedom

   D. very old people are able to keep their rooms very clean

2. Some social workers think that _______.

   A. health and safety are more important than personal freedom

   B. personal freedom is more important than health and safety

   C. old people should keep their rooms clean

   D. one should not take risks dealing with old people

3. In the author’s opinion, ______.

   A. the human body can’t be compared to a car

   B. the older a person is, the more care he needs

   C. too much emphasis has been put on old people’s values

   D. it is easy to provide spare parts for old people

4. The word “it” in the last paragraph refers to _______.

   A. the conclusion you have come to

   B. whether age is happy or unpleasant

   C. your talk to the old people

   D. one’s money or one’s health

5. The author thinks that _______.

   A. medical decisions for old people should be left to the doctors

   B. old people can enjoy a happy life only if they are very rich

   C. the opinion that we should try every means possible to save old people is doubtful

 

D. it is always morally right to treat old people and push off death

答案与解析:

1. C【解析】从第一段中的“But is it interfering …care of ?”可知与此信息相对应的C选项“上年纪的人宁愿独自生活,以便可以享受更多的自由。”正确。ABD选项所给信息与原文相悖,故错误。

2. A【解析】从第一段最后一句话可知一些社会工作者认为把个人自由与老年人的健康与安全等同是危险的,从而可推断出A选项(他们认为“健康与安全比个人的自由更重要)符合题意。

3. A 【解析】尽管在第二段中出现了“The body is like… older.”但从第一句主题句 “Indeed, the old can be easily hurt or harmed.”和后面文中 “But…”语气的转折可以分析出人的身体不能像汽车一样说换个零件就轻松地换掉,所以A选项正确。

4. B【解析】it是代词,代替前面的内容,在此句中替代than比较状语从句中的主语,所以B选项“whether age is happy or unhappy”whether引导的主语从句正确。

 

5. C【解析】作者从老年人的“personal free”与 “health, safety”入手论述“health, safety”是否重要,又进而分析老年人的健康、生命的延续无法同汽车更换零件一样简单,最终得出结论,对老年人真正重要的不是金钱或健康而是是否有能够快乐的能力,所以与此观点相符合的C选项正确。

 

天津学位英语网络辅导方案
辅导班次学习内容主讲教师课时原价优惠价试听报名
精讲班
查看详情》
韩丽 李海洋
60
¥450
¥198
报名
强化班答题技巧讲解
查看详情》
韩丽 李海洋
20
¥260
¥98
报名
相关文章
网络课堂MORE>
强化班
报名
精讲班
报名
网校名师MORE>
天津学位英语专家,讲授天津学位英语10余年,出版学位英语相关图书20余本。熟悉考试规律,重视答题技巧和答题方法的讲解,教学目标是能够... 详细信息
考试用书MORE>
学员心声MORE>
历时将近两个月的时间终于通过了学位英语考试,在备考的过程中遇到了无数的困难和障碍,都在网校的同学和老师的帮助下度过了。谢谢了!
参加了学位英语网的课程之后,主要是学到了解决问题的方法,不用再死背单词,这是我感到最欣慰的事情!
感谢31省市学位英语网,高效的学习方法,最新的学习资料,最顶尖的教学团队,合理的学习安排和人性的管理!
友情链接: